Přeskočit na hlavní obsah

Dr. House

Dr. House (anglicky House M. D.) je dramatický americký televizní seriál z lékařského prostředí, který vznikl v roce 2004.

Děj se odehrává ve fiktivní fakultní nemocnici Princeton-Plainsboro v New Jersey, jejíž ředitelkou je Lisa Cuddyová (Lisa Edelstein). Hlavní postavou seriálu je Gregory House (Hugh Laurie), který vede diagnostické oddělení a má za úkol řešit obtížné případy. K ruce má tým specialistů, který sestává ze tří doktorů - neurologa Erica Foremana (Omar Epps), imunoložky Allison Cameronové (Jennifer Morrison) a specialisty na intenzivní péči Roberta Chase (Jesse Spencer). Ve čtvrté sérii je jeho tým obměněn a v týmu místo tří původních lékařů působí: specialista na plastickou chirurgii Chris Taub (Peter Jacobson), specialista na tělovýchovnou medicínu a rehabilitační lékařství Lawrence Kutner (Kal Penn) a „Třináctka“ (Olivia Wilde), která má specializaci na interní medicínu. Důležitou postavou se riálu je doktor James Wilson (Robert Sean Leonard), který je nejlepším Hausovým přítelem.

V osmé sérii došlo k další obměně lékařů - léčit začaly Chi Parková (Charlyne Yi ) a Jessica Adamsová.(Odette Annable) společně s Chasem a Taubem.

Myslím si, že tento seriál zná snad každý, kdo někdy zapnul televizi, a že není nutné ho nijak víc představovat. Stejně jako v jiném seriálu, i v tomto mám postavy, bez kterých si seriál nedokážu představit a postavy, které kdyby v něm nebyly, tak by mi nechyběly. Ale tak už to přeci bývá :)

Momentálně běží u nás 8. série seriálu, která je poslední. Troufám si říct, že tento seriál má na dnešní poměry hodně kvalitní dabing (Martin Stránský obdržel za dabing House nominaci na Cenu Františka Filipovského v roce 2008).

Seriál získal mnoho prestižních ocenění včetně ceny Emmy a Zlatého globu pro hlavního protagonistu Hugha Laurieho (Gregory House).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Konečná 36

Hazké pondělí všem! Mám tu pro Vás slibovaný článek plný prázdných obalů od kosmetiky. A nebude trvat dlouho a budu mít pro vás další nálož ;)   Oriflame - Big Lash Mascara Bohužel, tuto řasenku nemůžu úplně doporučit. Je průměrná, svou práci odvede, ale za stejné peníze jsem schopná sehnat lepší.  Rimmel - Brow Pro Micro Tato tužka na obočí byla moje velká láska! Vydržela mi téměř rok (nepoužívala jsem ji denně a určitě nemám potřebu dokreslovat si obočí, tužky spíš používám ke korekci vnější části obočí). Je hezky tenká, tak akorát tvrdá/měkká. Kdybych neměla v zásobě spoustu dalších, klidně ji ihned pořídím znovu.  Garnier - Moisture+ Aqua Bomb Moje oblíbená pleťová maska :) Myslím si, že ji všichni znáte.  Garnier Bio - Čistící pleťové tonikum s tymiánem Tohle pleťové tonikum bylo fajn, nicméně asi ho znova úplně nepotřebuju. To, že mi lehce vysušoval pleť, mi ani tak moc nevadilo, ale často mi pleť vysušoval docela dost a to je něco, co mi úplně nesedělo.  Catrice - Camouflage cre

Vánoční přání

Milé čtenářky, milí čtenáři dovolte mi popřát Vám co možná nejklidnější prožití vánočních svátků. Doufám, že si nejen dnešek, ale i nadcházející dny užijete v klidu a v pohodě s Vašimi blízkými tak, jak si představujete. Pevně věřím, že každý z Vás dnes večer najde pod stromkem to, po čem touží a že i Vámi obdarovaní budou mít radost. A nezoufejte, pokud někdo ve Vašem okolí bude mít pod stromkem sto dárků a vy jenom pár - Vánoce nejsou jenom o dárkách, věřte mi. Užívejte si :)

Nákupy leden - duben 2021 - Dekorativní kosmetika

Hezký den všem! V prvním článku roku 2021 jsem všem chtěla popřát úspěsný rok 2021, nicméně takhle v květnu se to už asi úplně nehodí :-) Přiznávám, že jsem všechny své novinky poctivě fotila, a nebyla jsem schopná se přinutit k tomu, abych vše sepsala a průběžně postovala. Takže jsem se rozhodla, že to udělám trochu jinak. Své nákupy za uplynulé 4 měsíce rozdělím do tří článků - dekorativní kosmetika, skin care a péče o tělo a vlasy. Takhle se to poměrně hezky rozprostře a i tak si myslím, že to budou články velmi obsáhlé, neboť i když jsem se snažila, nějak se mi nevedlo úplně šetřit.  Oriflame - Posilující řasenka na řasy a obočí Tento produkt jsem si koupila hlavně z toho důvodu, že je to takové 2v1 - můžu to použít jak na řasy, tak na obočí, z čehož jsem usuzovala, že to bude v hnědém odstínu, a nespletla jsem se. Hnědé řasenky nosím ráda, toto je spíš hodně lehoučký gel, který na štětečku není prakticky vidět, abych si ověřila, že je to opravdu zabarvené, musela jsem si kousek pr