Přeskočit na hlavní obsah

Rtěnkový TAG... podruhé

Hezký den všem!
Po roce a půl jsem se rozhodla pro update rtěnkového TAGu, protože za tu dobu se toho u mě co se rtěnek týče hodně změnilo. Zkopírovala jsem své předchozí odpovědi a ty, které se liší, jsem mírně zesvětlila, proškrtala a doplnila odpovědi nové. Doufám, že se Vám TAG bude líbit.
 
1. Máš raději lesk nebo rtěnku?   

Dávám přednost leskům - aplikace je rychlejší, snadnější a kolikrát mi přijde, že i efektivnější než rtěnka. Navíc nejsem zrovna ten typ, který by rtěnkám nějak propadl a kolikrát mám pocit, že je neumím nosit (i když si myslím, že jsem na tom líp, než jsem byla loni touhle dobou).

Miluju rtěnky! Ano, definitivně jsem jim propadla natolik, že poslední dobou snad není měsíc, kdy bych si nějakou nekoupila nebo po ní alespoň netoužila.

2. Když jsi byla malá, používala jsi máminy rtěnky?  

Nepoužívala - moje mamka se nemaluje, takže jsem byla o veškeré své kosmetické pokusy s jejími malovátky ochuzena.


3. Kolik ti bylo let, když jsi si koupila první rtěnku?  

První rtěnku jsem si pořídila někdy v 9. třídě, takže mi bylo nějakých 14 nebo 15 let.



4. Kolik máš doma rtěnek?  

Nejsem nějaký rtěnkový maniak či tak, vlastním pouze 7 kousků.
S odkazem na odpověď u otázky č. 1 - je ze mě rtěnkový milovník, maniak. Moje sbírka se z předchozích 7 kusů rozrostla za ten rok a půl na 27 kusů, z toho jsou 2 rtěnky v tužce, 2 fixy na rty a 1 gel tint. 

5. Kolik máš momentálně lesků na rty?

Momentálně pouze 4 a i tak si myslím, že jich je hodně, protože je prostě nestačím tak nějak optimálně střídat.
6. Která je tvoje nejnovější rtěnka? Je to rtěnka od Miss Sporty v odstínu 240 mascarade - je to hodně výrazná barva, která ale jen v jemném náznaku vykouzlí úžasné rty a troufám si tvrdit, že mi doopravdy sluší. A pokud někdo z Vás někdy ochutnal melounovou vodku Amundsen, tak tahle rtěnka voní úplně stejně :)
Mojí nejnovější rtěnkou je Longlasting lipstick od Essence v odstínu 03 Dare to wear, kterou jsem ukořistila ve výprodeji produktů Essence.


7. Která je tvoje nejdražší rtěnka?

Já zrovna nejsem ta, která by kupovala drahé rtěnky. Je to hlavně tím, co jsem uváděla v bodě jedna. Takžejsem prozatím za rtěnku nedala víc jak 100 Kč a tou nejdražší je asi rtěnka v odstínu Iced Coffee od Avonu. 
Výše zmíněná rtěnka od Pupy - byla s 50% slevou v přepočtu za 140,- Kč.


8. A která je nejlevnější?

Ta nejnovější od Miss Sporty za 39,90 Kč  od Essence - 35,- Kč..



9. Která rtěnka je tvá nejoblíbenější? 

Rtěnka v odstínu Iced Coffee od Avonu - dá se nosit jak na ten, tak na
večer, rty jsou po ní příjemně jemné, výdrž mi přijde také poměrně obstojná. A poslední dobou jsem si hodně oblíbila rtěnku Color Whisper od Maybelline v odstínu 160 Rose of Attraction - růžovou barvičku s jemnýma třpytkama, které nejsou na rtech vůbec vidět. Hezky hydratuje a rtům dodává takovou tu pravou šťávu.






10. Nejoblíbenější lesk na rty? 

Vybrala jsem ten od Alverde - příjemně voní, nelepí, dlouho vydrží a zároveň rty dokáže hydratovat, takže i když zapomenu balzám na rty, mám alespoň v kabelce tuhle kouzelnou věc.

11. Růžové nebo rudé rty?

Líbí se mi rty něco mezi - ani růžové, ani úplně rudé. A chybí mi na výběr fialová :)



12. Existuje barva rtěnky, kterou by sis na rty nedala?
Černá, zelená, modrá, oranžová.
Nelíbí se mi hodně světlé nude a takové pastelové, nepřirozené odstíny. Mám raději výrazné barvy, které jsou dle mého názoru i více slušivé.

 
13. Používáš štětec na nanášení rtěnky?
Ano, používám, hlavně u tmavších rtěnek, u kterých nechci zrovna jejich plnou barvu, ale jen lehký náznak.


14. Používáš konturovací tužky?
Nepoužívám a to ze 2 důvodů - většinou nedokážu najít jejich odpovídající barvu či nějakou pro mě univerzální, která by se hodila ke všem a z hloubi duše mi přijde naprosto odporné, když vidím ženu, která má konturku tmavší než rty/rtěnku.

Našla jsem příjemnou neutrální tužku na rty hodně podobnou mé barvě v odstínu 11 in the nude od Essence, kterou používám ve chvíli, kdy potřebuji, aby mi rtěnka vydržela co nejdéle. Její ohromnou výhodou je fakt, že se dá použít jak ke světlým, tak i k tmavým barvám.


15. Zkoušela jsi někdy rtěnku v tužce? 

Nezkoušela, i když jsem o pár kouscích uvažovala, vždycky u mě nakonec vyhraje klasika.

Ano, mám i rtěnky v tužce (nebo spíš pastleky, i když mám takový pocit, že Maybelline Colorama má přímo rtěnku v dřevě, takže je jako tužka). Přijde mi to jako skvělá alternativa ke klasickým rtěnkám, oceňuji obzvlášť možnost přesnější aplikace, pokud zrovna nepoužívám štěteček.



16. Vadí tvému příteli, když máš něco na rtech?

Nemám přítele :)



17. Co byla nejdivnější věc, kterou jsi kdy s rtěnkou udělala?

Rtěnku používám jen a pouze na rty, takže asi žádná. Pro mě je vždycky nejdivnější její první použití, kdy si říkám, že to není přesně to, co jsem si představovala. Pak si zvyknu a líbí se mi to.
 
 

Komentáře

  1. Jak se věci za rok a půl dokáží úplně otočit, že? :) Taky mám stále raději a raději rtěnky. :)
    A rtěnky v tužce od Coloramy jsou super. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, a to jsem si říkala, že takových 15 rtěnek bude moje maximum... A dnes jsem si koupila další...

      Opravdu jsou super? Tak to já si nějakou až budou v akci budu muset pořídit :)

      Vymazat

Okomentovat

Prosím slušně. Děkuji :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Konečná 36

Hazké pondělí všem! Mám tu pro Vás slibovaný článek plný prázdných obalů od kosmetiky. A nebude trvat dlouho a budu mít pro vás další nálož ;)   Oriflame - Big Lash Mascara Bohužel, tuto řasenku nemůžu úplně doporučit. Je průměrná, svou práci odvede, ale za stejné peníze jsem schopná sehnat lepší.  Rimmel - Brow Pro Micro Tato tužka na obočí byla moje velká láska! Vydržela mi téměř rok (nepoužívala jsem ji denně a určitě nemám potřebu dokreslovat si obočí, tužky spíš používám ke korekci vnější části obočí). Je hezky tenká, tak akorát tvrdá/měkká. Kdybych neměla v zásobě spoustu dalších, klidně ji ihned pořídím znovu.  Garnier - Moisture+ Aqua Bomb Moje oblíbená pleťová maska :) Myslím si, že ji všichni znáte.  Garnier Bio - Čistící pleťové tonikum s tymiánem Tohle pleťové tonikum bylo fajn, nicméně asi ho znova úplně nepotřebuju. To, že mi lehce vysušoval pleť, mi ani tak moc nevadilo, ale často mi pleť vysušoval docela dost a to je něco, co mi úplně nesedělo.  Catrice - Camouflage cre

Vánoční přání

Milé čtenářky, milí čtenáři dovolte mi popřát Vám co možná nejklidnější prožití vánočních svátků. Doufám, že si nejen dnešek, ale i nadcházející dny užijete v klidu a v pohodě s Vašimi blízkými tak, jak si představujete. Pevně věřím, že každý z Vás dnes večer najde pod stromkem to, po čem touží a že i Vámi obdarovaní budou mít radost. A nezoufejte, pokud někdo ve Vašem okolí bude mít pod stromkem sto dárků a vy jenom pár - Vánoce nejsou jenom o dárkách, věřte mi. Užívejte si :)

Nákupy leden - duben 2021 - Dekorativní kosmetika

Hezký den všem! V prvním článku roku 2021 jsem všem chtěla popřát úspěsný rok 2021, nicméně takhle v květnu se to už asi úplně nehodí :-) Přiznávám, že jsem všechny své novinky poctivě fotila, a nebyla jsem schopná se přinutit k tomu, abych vše sepsala a průběžně postovala. Takže jsem se rozhodla, že to udělám trochu jinak. Své nákupy za uplynulé 4 měsíce rozdělím do tří článků - dekorativní kosmetika, skin care a péče o tělo a vlasy. Takhle se to poměrně hezky rozprostře a i tak si myslím, že to budou články velmi obsáhlé, neboť i když jsem se snažila, nějak se mi nevedlo úplně šetřit.  Oriflame - Posilující řasenka na řasy a obočí Tento produkt jsem si koupila hlavně z toho důvodu, že je to takové 2v1 - můžu to použít jak na řasy, tak na obočí, z čehož jsem usuzovala, že to bude v hnědém odstínu, a nespletla jsem se. Hnědé řasenky nosím ráda, toto je spíš hodně lehoučký gel, který na štětečku není prakticky vidět, abych si ověřila, že je to opravdu zabarvené, musela jsem si kousek pr