Na přípravu tohoto lahodného dortu potřebujeme:
Piškoty slepíme nugetou, vyložíme dortovou formu potravinovou fólií a piškoty vyložíme dno. Připravíme si směs z mléčných výrobků a první vrstvu piškotů potřeme ("zalepíme" díry mezi piškoty a navrstvíme hmotu tak, aby bylaa asi 1 cm vysoká). Poté pokračujeme střídavě - piškoty, krém. Poslední vrstva je krém a měla by končit přibližně 1,5 cm od okraje. Na tu položíme ovoce dle naší chuti a na ovoce nalijeme želé, které jsme si připravili podle návodu na obalu a které je trochu vychladlé. Pokud želé hodně ztuhne při chlazení, postavte ho zase na nahřátou plotýnku, povolí.
Dort je dobré nechat 12 hodit zatuhnout v lednici.
- piškoty
- nutela - nejlépe v tubě (pokud nemáte v tubě, může být i klasická mazací)
- ovoce - kompotované jahody, broskve nebo v sezóně čerstvé (dobrý je dort s lesním ovocem - borůvky, ostružiny)
- cukrárenské želé (dortové; volíme čiré, aby bylo krásně vidět ovoce)
- šlehačka ke šlehání
- zakysaná smetana
- jogurt
- tvaroh
Piškoty slepíme nugetou, vyložíme dortovou formu potravinovou fólií a piškoty vyložíme dno. Připravíme si směs z mléčných výrobků a první vrstvu piškotů potřeme ("zalepíme" díry mezi piškoty a navrstvíme hmotu tak, aby bylaa asi 1 cm vysoká). Poté pokračujeme střídavě - piškoty, krém. Poslední vrstva je krém a měla by končit přibližně 1,5 cm od okraje. Na tu položíme ovoce dle naší chuti a na ovoce nalijeme želé, které jsme si připravili podle návodu na obalu a které je trochu vychladlé. Pokud želé hodně ztuhne při chlazení, postavte ho zase na nahřátou plotýnku, povolí.
Dort je dobré nechat 12 hodit zatuhnout v lednici.
Komentáře
Okomentovat
Prosím slušně. Děkuji :)